söndag 20 september 2009

Supernatural S02E11: Playthings

SPOILER!
"Wow! This is a lot of dolls. They're nice...They're not super creepy at all."

Usch, "Playthings" var ett ganska creepy avsnitt med en massa dockor och ett dockhus som var en exakt kopia av hotellet som avsnittet utspelar sig i. Om göra en exakt kopia av ett hus är en dålig anledning. Har de aldrig läst några halvdåliga ungdomsrysare eller sett på Scooby-Doo? Det är som att önska att dockhuset börjar att leva sitt eget liv och föresäga hemska olyckor. Samma sak i detta avsnitt. Jag är livrädd för gamla dockor.

Sam och Dean bor på hotell för första gången sedan serien börjar. Hotellet har på sista tiden haft några oförklarliga olyckor, enda sedan hotellets ägare blev tvungen att försöka sälja det gamla hotellet som även är hennes hem och har varit hennes familjs hem för de senaste 200 åren. Alla som har någonting att göra med flytten dör inom hotellets väggar, en efter en. Först så drunknar fastighetsmäklaren som hade hand om försäljningen i sitt badkar, sedan ramlar en flyttgubbe nerför trappen och bryter nacken. Sam och Dean flyttar in och börjar rota i släkten och hotellets historia då de hittar tecken på Hoodoo.

En sak som jag ÄLSKAR med det här avsnittet är när Sam och Dean ska boka ett rum och ms. Susan tror att de är ett homosexuellt par. Dean tar otroligt illa upp och grubblar sedan varför alla tror att han och Sam är ett par. Jag säger bara så här... om de inte skulle vara bröder... då kan ni ge er på att jag skulle sitta och leta upp slash-fics.

Avsnittets Sam/Dean-scen är när Dean återvänder upp till hotellrummet och hittar Sam ordentligt berusad. Jag älskar Sams svar "You're bossy... and short" som får Dean att misstänka att någonting inte är helt rätt ställt med hans bror. Detta fortsätter med att Sam förtvivlat förklarar att han måste rädda fler människor för att kunna motverka sitt "öde" och försöker få Dean att lova att han ska döda Sam ifall YEDs plan går i lås och han blir ond. Dean lovar till slut att göra det bara för att få honom i säng, då han tror att Sam är för full för att kunna komma ihåg någonting. Sam griper tacksamt tag i hans ansikte innan han rullar över och somnar och lämnar en oroad Dean som med någonting djupt i blicken tittar på sin sovande lillebror.




Det är den bästa "Jared Padalecki är full"-scenen någonsin. Eller jag tycker om den här från "Gilmore Girls"också. Varenda gång som GG-Dean (hur förvirrande är det inte att Jared spelar någon vid namn DEAN i en annan serie?) muttrar "Why didn't she love me?" så får jag ont i hjärtat, trots att jag föredrar Jess över Dean (OBS! Dean Forester, inte Dean Winchester!)och tycker att Rory valde rätt kille.

En annan scen som jag verkligen verkligen verkligen älskar av helt andra anledningar är denna:



Sam-älskar-dockor-scenen. Dean och Sam vill komma in i hotellägarens rum för att snoka efter ledtrådar till varför huset är hemsökt. När Dean ser en stor samling av antika dockor så tar han vara på tillfället och både får dem in i rummet och driver med Sammy. Sam, som inte kan neka då det är deras enda chans att komma in i rummet, håller lidande med allt Dean säger om hans docksamling och hur han brukar klä ut dem och leka med dem. Kanske detta är anledning till att han senare på dagen super sig full och anklagar Dean för att vara kort och bossig.

Alltså... Hur länge brukar man ha sin hand gipsad om man har brutit handleden? För "Playthings" utspelar sig en månad efter "Hunted" och Sam har haft gipsad hand sedan "Simon Said". Jag vet att det beror på att Jared bröt sin arm någongång i slutet av inspelningen av "Bloodlust", men det är ganska roligt att Sam har sin hand gipsad i flera månader.

Dean: Of course, the most troubling question is: "Why do these people assume we're gay?"
Sam: Well, you are kinda butch, but I just think you're overcompensating.

Inga kommentarer: